Veckobrev

En summering av veckan kommer på måndag av några elever, här kommer lite om kommande vecka, som blir en speciell vecka.
Det är nämligen äntligen dags för de nationella proven i Svenska och det blir i Skriva och i Läsförståelse.
Eleverna vet precis vad som kommer att ske, de har gjort både förprov i Läsförståelse och på Skrivdelen, de har även fått hem ”kopieringsunderlag” där det berättas kort om de nationella proven och vilka ”texttyper” de kommer att skrivas, även om de får veta de faktiska uppgifterna strax innan de ska skriva dem.

Pass 1 och 2 är på tisdag, först 08.10 – 10.00, sedan 10.30 – 12.00.
Pass 3

och 4 är på torsdag, 08.10 – 10.00, sedan 10.30 – 12.00.

Att skriva Nationella Prov är rätt roligt men att sitta och skriva och läsa i 3,5 h är krävande och proven tar både på den fysiska och psykiska energin. Det är viktigt att eleverna ges möjlighet att fylla på med ny energi, ta med någonting att äta och någonting att dricka. Se till att det som tas med är anpassat för att kunna ätas medan man skriver, om man till exempel behöver en paus. Att sitta och skala en nektarin är till exempel inte så passande, däremot att ha klyftor i en matlåda är helt okej.
Till rasten kanske man behöver en macka.

Proven rättas snabbt, och de sambedöms. Lärare från andra skolor kommer att läsa och rätta våra prov (i grupp) och jag kommer med andra lärare att rätta prov från andra skolor. Proven rättas snabbt, och finns förhoppningsvis tillgängliga till de elevledda utvecklingssamtalen om man skulle önska att se dem, det är inget måste att det görs där och då.

Vi har även börjat samla in pant i klassen och har nu en hel del i vårt grupprum, under nästa vecka kommer några elever att få springa iväg och panta på Valsta Centrum, så fyll gärna på med mer pant till klassens resa.

Läxor finns under läxfliken. 

Trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *