Om livet

Idag har vi i klassen pratat om ett väldigt tragiskt besked som nått vår skola. En elev som förra läsåret gick i sexan på Galaxskolan har efter en tids sjukdom, och ett kämpande få vuxna skulle orkat, gått bort.
Under tiden jag studerade, innan jag hade glädjen att ta emot den klass jag har idag, arbetade jag ofta som vikarie på Galaxskolan (Steningeskolan), och flera gånger hade jag hennes klass, och fick möjligheten att arbeta med henne. Jag minns henne som en klok och välkomnande person, en person fylld av glädje och skratt.
Livet är inte alltid rättvist.
Det kan kännas orättvist för den som tvingas gå och lägga sig fast man vill stanna uppe, det kan kännas orättvist för den som tvingas städa sitt rum, eller den som blir sviken av en vän.
Men livet är orättvist för den mamma som tvingas leva vidare utan sin dotter.
Men framförallt är livet orättvist för den fjortonåriga flicka som bara vill leva, men som inte får.

Det är en fin klass vi har. Det märker man i stunder som dessa, när man pratar om en flicka som dött, som vi kanske aldrig har pratat med eller lagt märke till, men vars öde för en kort stund fångar en hel klass, skapar en atmosfär fylld av värdighet och fyller ett helt klassrum med empati.

Hennes fotografi kommer att finnas på en plats i matsalen imorgon, där kommer de som vill att kunna skriva några ord i en minnesbok, eller lägga en blomma om man skulle önska det.

Till minne av henne.

// Niklas


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *